prisonbreak.e6.pl - kliknij zeby powrocic do strony glownej Prison Break - Skazany na Smierc
Forum - czyli wszystko to co zwiazane jest z serialem Prison Break Epizody - Prison Break Postacie wystepujace w serialu Prison Break Galeria - czyli zdjecia zwiazane z serialem Prison Break Download - najwiekszy w sieci Download posiecony serialowi Prison Break Prison Break

Skazani
( kliknij poniżej, by poznac bohatera ):

Wentworth Miller -
MICHAEL SCOFIELD

galeria

Dominic Purcell -
LINCOLN BURROWS

galeria

Amaury Nolascow -
FERNANDO SUCRE


Muse Watson -
CHARLES WESTMORELAND


Robert Knepper -
THEODORE BAGWELL

Peter Stormare -
JOHN ABRUZZI


Rockmond Dunbar -
BENJAMIN FRANKLIN

Silas Weir Mitchell -
CHARLES PATOSHIK

Lane Garrison -
DAVID APOLSKIS


Inne osoby
( kliknij poniżej, by poznac bohatera ):

Sarah Wayne Callies -
dr. SARA TENCREDI

galeria

Stacy Keach -
WARDEN HENRY POPE


Wade Williams -
CAPTAIN BRAD BELLICK


Robin Tunney -
VERONICA DONOVAN

galeria

Marshall Scott Allman -
LJ BURROWS


Danny McCarthy -
agent DANNY HALE


Leon Russom -
PAD MAN


Kristin Lehman -
JANE BARROW


Paul Adelstein -
agent PAUL KELLERMAN


Frank Grillo -
NICK SAVRINN

Rzeczy, których nie znajdziesz u konkurencji !!

Forum Prison Break -
Twoje forum o serialu


Tworcy serialu Prison Break

Daty premier odcinkow, napisy, galerie

Streszczenie odcinka
1-1 "Pilot"


Streszczenie odcinka
1-3 "Cell Test"


Streszczenie odcinka
1-4 "Cute Poison"


Streszczenie odcinka
1-5 "English, Fitz or Percy"


Streszczenie odcinka
1-6 "Riots, Drills and the Devil part 1"


Streszczenie odcinka
1-7 "Riots, Drills and the Devil part 2"


Streszczenie odcinka
1-8 "The Old Head"


Streszczenie odcinka
1-9 "Tweener"

Największa galeria Prison Break -
Skazany na Śmierc w sieci

SEZON 1
Galeria odcinka
1-1 "Pilot"


Galeria odcinka
1-2 "Allen"


Galeria odcinka
1-3 "Cell Test"


Galeria odcinka
1-4 "Cute Poison"


Galeria odcinka
1-5 "English, Fitz or Percy"


Galeria odcinka
1-6 "Riots, Drills and the Devil p1"


Galeria odcinka
1-7 "Riots, Drills and the Devil p2"


Galeria odcinka
1-8 "The Old Head"


Galeria odcinka
1-9 "Tweener"


Galeria odcinka
1-10 "Sleight of Hand"


Galeria odcinka
1-11 "And Then There Was 7"


Galeria odcinka
1-12 "Odd Man Out"


Galeria odcinka
1-13 "End of the Tunnel"


Galeria odcinka
1-14 "The Rat"


Galeria odcinka
1-15 "By the Skin & the Teeth"


Galeria odcinka
1-16 "Brother's Keeper"


Galeria odcinka
1-17 "J-Cat"


Galeria odcinka
1-18 "Bluff"


Galeria odcinka
1-19 "The Key"


Galeria odcinka
1-20 "Tonight"


Galeria odcinka
1-21 "Go"


Galeria odcinka
1-22 "Flight"


SEZON 2
Galeria odcinka
2-1 "Manhunt"


Galeria odcinka
2-2 "Otis"


Galeria odcinka
2-3 "Scan"


Galeria odcinka
2-4 "First Down"


Galeria odcinka
2-5 "Map 1213"


Galeria odcinka
2-6 "Subdivision"


Galeria odcinka
2-7 "Buried"


Galeria odcinka
2-8 "Dead Fall"


Galeria odcinka
2-9 "Unearthed"


Galeria odcinka
2-10 "Rendezvous"


Galeria odcinka
2-11 "Bolshoi Booze"


Galeria odcinka
2-12 "Disconnect"


Galeria odcinka
2-13 "The Killing Box"


SEZON 3
Galeria odcinka
3-2 "Fire/Water"

Warto wiedzieć:

Najwazniejsze fakty o serialu "Prison Break"

Najwazniejsze fakty o więzieniu Joliet Prison

Prawdziwa historia D.B. Coopera

Linki do stron
z ktorych korzystalismy podczas tworzenia
www.prisonbreak.e6.pl

Mapa strony
( w budowie )

Kliknij TUTAJ by powrocic do strony glownej serwisu

 

Robin Tunney, urodziła się 19 czerwca 1972 roku w Chicago w stanie Illinois w USA. Pochodzi z dużej, irlandzkiej, katolickiej rodziny. Studiowała w szkole aktorskiej Academy for the Performing Arts, w Chicago. W czasie wakacji występowała w filmach "Bus Stop" i "Agnes of God". Kiedy miała 18 lat zaczęła występować w filmach. Grała głównie w Los Angeles małe rólki w telewizyjnych produkcjach takich jak Life Goes On, Class of '96, Law & Order, HBO's Dream On. Pokazała się również w mini serialu stacji ABC "J.F.K.: Reckless Youth". Wcieliła się tam w rolę Kit Kennedy. "Szkoła czarownic" to pierwszy kinowy obraz w którym wystąpiła. Dzięki roli Sarah stała się rozpoznawalna. Zasłynęła na całym świecie nawet w Polsce!

Filmografia:
2006: Open Window jako Izzy
2006: Hollywoodland jako Leonore Lemmon
2005: Skazany na śmierć (Prison Break) jako Veronica Donovan (2005-2006)
2005: Runaway jako Carly
2005: Zodiac, The jako Laura Parish
2004: Paparazzi jako Abby Laramie
2004: Cień strachu (Shadow of fear) jako Wynn French
2003: Abby Singer jako ona sama
2003: Teściowie (In-Laws, The (I)) jako Angela Harris
2002: Dziękuję, Zoe (Cherish) jako Zoe
2002: Sekretne życie dentysty (Secret Lives of Dentists, The) jako Laura
2001: Investigating Sex jako Zoe
2000: Conjuring 'The Craft' jako ona sama
2000: Granice wytrzymałości (Vertical Limit) jako Annie Garrett
2000: Supernova jako Danika Lund
1999: I stanie się koniec (End of Days) jako Christine York
1998: Niebezpieczne miasto: Kontrakt (Naked City: Justice with a Bullet) jako Merri Coffman
1998: Córka mafii (Montana) jako Kitty
1998: Opowieści o odwadze: Dwie rodziny (Rescuers: Stories of Courage: Two Families) jako Melvina 'Malka' Csizmadia
1997: Niagara, Niagara jako Marcy
1997: Julian Po jako Sarah
1996: Szkoła czarownic (Craft, The) jako Sarah Bailey
1996: Purpurowy jeździec (Riders of the Purple Sage) jako Elizabeth 'Bess' Erne
1995: Empire Records jako Debra
1993: Cutters jako Deborah Hart
1993: Class of '96 jako Linda Miller
1993: J.F.K. - młode lata (J.F.K.: Reckless Youth) jako Kathleen 'Kick' Kennedy
1992: Perry Mason: The Case of the Reckless Romeo jako Sandra
1992: Jaskiniowiec z Kalifornii (Encino Man) jako Ella
1991: Frogs! jako Hannah
1987: Żaba (Frog) jako Hannah

gościnnie:
2004: House, M.D. jako Rebecca Adler
2004: House, M.D. jako Rachel Adler
2002-2003: Twilight Zone, The jako Eve Durant
1993: Class of '96 jako Linda Miller
1990: Prawo i porządek (Law & Order) jako Jill Templeton

źródło: www.filmweb.pl

ROBIN TUNNEY - VERONICA DONOVAN GALERIA Z FILMU
Veronica 1 Veronica 2 Veronica Donovan

Veronica 4 Veronica 5 Veronica 6


VERONICA DONOVAN

Veronica Donovan dorastała na przedmiesciach brutalnego Fuller Park w okolicy poludniowej częsci Chicago.

Despite dating youthful offender Lincoln Burrows all throughout high school, Donovan never let the street life seduce her. An over-achiever, she received a full academic scholarship to the University of Illinois in Champaign where she graduated with a B.A. in political science, then went on to earn her juris doctorate from Baylor Law School.
After graduating from Baylor, Donovan moved back to Chicago to practice real estate law at the offices of Bianchi and Guthrie.

Despite her success, Donovan never forgot her roots. Although she had no experience in criminal law, she recently defended childhood friend Michael Scofield against a charge of armed robbery after he refused the assistance of all court appointed attorneys.

Donovan jest w tej chwili zaręczona z inwestorem, Sebastianem Balfour.

prisonbreak.e6.pl