prisonbreak.e6.pl - kliknij zeby powrocic do strony glownej Prison Break - Skazany na Smierc
Forum - czyli wszystko to co zwiazane jest z serialem Prison Break Epizody - Prison Break Postacie wystepujace w serialu Prison Break Galeria - czyli zdjecia zwiazane z serialem Prison Break Download - najwiekszy w sieci Download posiecony serialowi Prison Break Prison Break

Skazani
( kliknij poniżej, by poznac bohatera ):

Wentworth Miller -
MICHAEL SCOFIELD

galeria

Dominic Purcell -
LINCOLN BURROWS

galeria

Amaury Nolascow -
FERNANDO SUCRE


Muse Watson -
CHARLES WESTMORELAND


Robert Knepper -
THEODORE BAGWELL

Peter Stormare -
JOHN ABRUZZI


Rockmond Dunbar -
BENJAMIN FRANKLIN

Silas Weir Mitchell -
CHARLES PATOSHIK

Lane Garrison -
DAVID APOLSKIS


Inne osoby
( kliknij poniżej, by poznac bohatera ):

Sarah Wayne Callies -
dr. SARA TENCREDI

galeria

Stacy Keach -
WARDEN HENRY POPE


Wade Williams -
CAPTAIN BRAD BELLICK


Robin Tunney -
VERONICA DONOVAN

galeria

Marshall Scott Allman -
LJ BURROWS


Danny McCarthy -
agent DANNY HALE


Leon Russom -
PAD MAN


Kristin Lehman -
JANE BARROW


Paul Adelstein -
agent PAUL KELLERMAN


Frank Grillo -
NICK SAVRINN

Rzeczy, których nie znajdziesz u konkurencji !!

Forum Prison Break -
Twoje forum o serialu


Tworcy serialu Prison Break

Daty premier odcinkow, napisy, galerie

Streszczenie odcinka
1-1 "Pilot"


Streszczenie odcinka
1-3 "Cell Test"


Streszczenie odcinka
1-4 "Cute Poison"


Streszczenie odcinka
1-5 "English, Fitz or Percy"


Streszczenie odcinka
1-6 "Riots, Drills and the Devil part 1"


Streszczenie odcinka
1-7 "Riots, Drills and the Devil part 2"


Streszczenie odcinka
1-8 "The Old Head"


Streszczenie odcinka
1-9 "Tweener"

Największa galeria Prison Break -
Skazany na Śmierc w sieci

SEZON 1
Galeria odcinka
1-1 "Pilot"


Galeria odcinka
1-2 "Allen"


Galeria odcinka
1-3 "Cell Test"


Galeria odcinka
1-4 "Cute Poison"


Galeria odcinka
1-5 "English, Fitz or Percy"


Galeria odcinka
1-6 "Riots, Drills and the Devil p1"


Galeria odcinka
1-7 "Riots, Drills and the Devil p2"


Galeria odcinka
1-8 "The Old Head"


Galeria odcinka
1-9 "Tweener"


Galeria odcinka
1-10 "Sleight of Hand"


Galeria odcinka
1-11 "And Then There Was 7"


Galeria odcinka
1-12 "Odd Man Out"


Galeria odcinka
1-13 "End of the Tunnel"


Galeria odcinka
1-14 "The Rat"


Galeria odcinka
1-15 "By the Skin & the Teeth"


Galeria odcinka
1-16 "Brother's Keeper"


Galeria odcinka
1-17 "J-Cat"


Galeria odcinka
1-18 "Bluff"


Galeria odcinka
1-19 "The Key"


Galeria odcinka
1-20 "Tonight"


Galeria odcinka
1-21 "Go"


Galeria odcinka
1-22 "Flight"


SEZON 2
Galeria odcinka
2-1 "Manhunt"


Galeria odcinka
2-2 "Otis"


Galeria odcinka
2-3 "Scan"


Galeria odcinka
2-4 "First Down"


Galeria odcinka
2-5 "Map 1213"


Galeria odcinka
2-6 "Subdivision"


Galeria odcinka
2-7 "Buried"


Galeria odcinka
2-8 "Dead Fall"


Galeria odcinka
2-9 "Unearthed"


Galeria odcinka
2-10 "Rendezvous"


Galeria odcinka
2-11 "Bolshoi Booze"


Galeria odcinka
2-12 "Disconnect"


Galeria odcinka
2-13 "The Killing Box"


SEZON 3
Galeria odcinka
3-2 "Fire/Water"

Warto wiedzieć:

Najwazniejsze fakty o serialu "Prison Break"

Najwazniejsze fakty o więzieniu Joliet Prison

Prawdziwa historia D.B. Coopera

Linki do stron
z ktorych korzystalismy podczas tworzenia
www.prisonbreak.e6.pl

Mapa strony
( w budowie )

Kliknij TUTAJ by powrocic do strony glownej serwisu

Nick Savrinn
 

Frank Grillo - Amerykański aktor, urodzony 8 czerwca 1963 roku w Nowym Yorku

Grillo jest prawdopodobnie najlepiej znany z roli Nicka Savrinna w pierwszym sezonie serialu Prison Break ( Skazany na Śmierć ). Występował również w innych serialach telewizyjnych i filmach, łącznie z którkim serialem "Blind Justice".Grillo jest mężem znanej aktorki Wendy Moniz, z którą ma dziecko.

 

Filmografia
2008 - Frank Grillo The Express - jako Dr. Jim Hewlette
2007 - The Madness of Jane - jako Dr. Oliver Cornbluth
2007 - Pride and Glory - jako Eddie Carbone
2007 - Raw Footage - jako Ben Chaffin
2007 - "Without a Trace" - jako Neil Rawlings
2006 - "CSI: Crime Scene Investigation" - jako Gary Sinclair
2006 - "Prison Break" - jako Nick Savrinn
2005 - Hollis & Rae - jako Detective Henry Callaway
2004 - "The District" - jako Vince Dymecki
2003 - "Karen Sisco" - jako Garrison Kick
2003 - April's Shower - jako Rocco
2003 - Hunter: Back in Force - jako Terence Gillette
2002 - "For the People" - jako Det. Hunter
2002 - Raport Mniejszości - jako policjant
2002 - The Sweetest Thing - jako Andy
2002 - Simplicity - jako Generał
2000 - "Battery Park" - jako Anthony Stigliano
1999 - "The Guiding Light" - jako Hart Jessup
1999 - "Wasteland" - jako Cliff Dobbs
1996 - "Poltergeist: The Legacy" - jako Jerry Tate
1996 - Deadly Charades - jako Vince Carlucci
1993 - "Silk Stalkings" - jako Franco LaPuma
1993 - Deadly Rivals - jako Agent FBI

źródło: http://pl.wikipedia.org

NICK SAVRINN - FRANK GRILLO GALERIA Z FILMU
Nick Savrinn Nick Savrinn - Prison break Nick Savrinn
Nick Savrinn Nick Savrinn - Skazany na Smierc Nick Savrinn

NICK SAVRINN

Nick ukończył prawo na uniwersytecie Columbia i wszystkie prestiżowe kancelarie na Manhattanie zaoferowały mu lukratywne posady. Nick odrzucił jednak wszystkie propozycje i powrócił do Chicago, aby za darmo bronić ludzi niesłusznie oskarżonych i osądzonych.
Decyzja Nicka zaskoczyła wszystkich kolegów z uczelni, ale nie rodzinę i przyjaciół. Kiedy Nick miał 3 lata, jego ojciec został skazany za zbrodnię, której nie popełnił. Widząc na własne oczy jakie spustoszenie i destrukcje może spowodować zły wyrok sądowy, Nick obiecuje sobie, że nie pozwoli aby nikt więcej cierpiał tak jak on i jego rodzina.

Pracując dla PROJEKTU - SPRAWIEDLIWOŚĆ, Nick pomógł 13 osobom, które łącznie miały spędzić 300 lat w więźniu, a z których pięciu skazano na karę śmierci.

Największym sukcesem Nick'a było jednak zwolnienie z więzienia jego ojca


Wystąpił w 18 odcinkach I-go sezonu, m.in:
- Flight
- Go
- Tonight
- The Key
- Bluff

prisonbreak.e6.pl